Voorbeeld van een sectie blog weergave (FAQ sectie)

Koolhydraatarm weekmenu 2

Maandag
Ontbijt: 1 schaaltje Optimel Griekse stijl yoghurt en 1 wasa cracker vezelrijk met halvarine, kipfilet en plakjes komkommer
Tussendoor: 3 blokjes 30+ kaas en paar plakjes komkommer
Lunch: Salade met 50 gram tonijn
Tussendoor: 2 mandarijnen
Warme maaltijd: hamlapje (150 gram) met minimaal 200 gram sperziebonen
Tussendoor: 1 gekookt eitje

Dinsdag
Ontbijt: 2 sneeën koolhydraatarm brood met halvarine, smeerkaas en ham
Tussendoor: handje ongezouten noten
Lunch: groenteomelet: 2 eieren, 50 gram hamblokjes, zakje groente 150 gram, 1-2 eetlepels olie, kruiden
Tussendoor: 1 schalatje Optimel Griekse stijl yoghurt
Warme maaltijd: Courghetti met zalm en avocado
Ingrediënten voor 2 personen:
1 courgette
1 ui
2 teentjes knoflook
2 handjes rucola
1 avocado
4 el room
sap van 1/2 limoen
100 gr gerookte zalmfilet
Parmezaanse kaas
peper
zout
oregano
olie om in te bakken
Bereiden:
Draai met de spiraalsnijder mooie spaghetti slierten van de courgettes, zorg dat ze niet al te lang zijn! Zet even apart (kant- en klare courghetti is ook verkrijgbaar bij de AH). Snij de avocado doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en prak dit fijn. Meng met de room en wat limoensap en breng op smaak met peper, zout en oregano.
Verwarm wat olie in de wokpan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook erbij uit en bak even mee. Voeg courgette toe en bak ongeveer 3 minuten mee. Schep regelmatig om! Snij de zalmfilet in stukken. Schenk nu de avocadosaus over de pasta, schep de rucola er door, leg de zalm on top en serveer met wat Parmezaanse kaas.
Tussendoor: 1 peer

Woensdag
Ontbijt: 2 wasa vezelrijk crackers met halvarine en kipfilet en rookvlees
Tussendoor: 1 appel
Lunch: Tosti van koolhydraatarmbrood met 30+ kaas en ham
Tussendoor: 1 handje ongezouten noten
Warme maaltijd: 2-3 kleine aardappeltjes, 1 rundertartaartje en 200 gram spinazie
Tussendoor: 1 schaaltje magere kwark

Donderdag
Ontbijt:1 schaaltje magere kwark met 20 gram ongezouten noten
Tussenoor: ½e avocado
Lunch: Mozzarella met tomaat: koolhydraatarme boterham, wat plakjes mozzarella, 2 tomaten, peper
Tussendoor: 1 gekookt eitje
Warme maaltijd: Courgette pasta uit de oven
Ingrediënten voor 4 personen:
3 courgettes
1 rode paprika
1 ui
2 teentjes knoflook
0,5 rode peper
500 ml passata (=gezeefde tomatensaus)
1 bol buffel mozzarella
parmezaan
handje verse basilicum
2 tl oregano
peper en zout
olijfolie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Was de courgettes en draai er met een spirellisnijder sliertjes van. Leg de courgette pasta in een vergiet en strooi er wat zout overheen. Laat de courghetti goed uitlekken. Ik druk al het resterende vocht eruit met een keukenpapiertje. Het moet zo droog mogelijk worden. Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.
Snijd de paprika in blokjes en bak deze mee. Voeg nu de passata toe. Breng de saus op smaak met de oregano en wat peper en zout. Voeg de courgette pasta toe, meng kort en giet alles in een ovenschaal. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel dit over de pasta. Bestrooi het met Parmezaan. Bak de ovenpasta in 20 minuten af in de voorverwarmde oven. In principe is de courgette pasta klaar als de mozzarella gesmolten is. Garneer de courghetti met wat verse basilicum en serveer meteen.
Tussendoor: 2 kiwi’s

Vrijdag
Ontbijt: 1 snee koolhydraatarm brood met halvarine en kipfilet
Tussendoor: 1 snee koolhydraatarm brood met halvarine en rookvlees
Lunch: 1 schaaltje magere kwark met 20 gram ongezouten noten
Tussendoor: 3 augurken omwikkeld met ham of rookvlees
Warme maaltijd: Slawraps met zalm
Ingrediënten voor 4 personen:
500 gr zalm
8 grote bladeren ijsbergsla
2 avocado’s
1/4 rode kool
50 gr worteljulienne
rasp + sap van een halve citroen
peper en zout
olijfolie
Tuinkruiden dip
1 el kwark
1 el mayonaise
handje peterselie
handje basilicum
kneepjes citroensap
peper en zout
Bereiding:
Breng de zalm op smaak met peper, zout en de rasp van een halve citroen. Bak de zalm in wat olijfolie rondom gaar. Snijd de zalm vervolgens in dikke repen. Snijd de rode kool fijn. Meng dit in een kom met de worteljulienne. Voeg het sap van een halve citroen, een el olijfolie en wat peper en zout toe. Meng kort.
Meng alle ingrediënten voor de tuinkruiden dip in een hakmolentje door elkaar. Je kunt de kruiden ook gewoon fijn hakken met een mes, mocht je geen keukenmachine hebben. Breng de dip op smaak met peper en zout.
Snijd de avocado’s in repen. Was de ijsbergsla en dep ze iets droog. Dit is de basis van je sla wraps. Verdeel over ieder blad sla wat van de rode kool salade. Verdeel de reepjes avocado over de wraps. Leg de zalm op de sla schuitjes. Verdeel de tuinkruiden dip over de sla wraps.
Garneer de wraps met nog wat vers gehakte peterselie en serveer meteen
Tussendoor: 1 kleine banaan

 

Zaterdag
Ontbijt: 1 schaaltje Optimel Griekse stijl yoghurt met 20 gram ongezouten noten
Tussendoor: 1 wasa vezelrijk cracker met halvarine en smeerkaas
Lunch: Salade van avocado en bieten
Ingrediënten voor 2 porties:
2 voorgekookte bieten
2 avocado’s
50 gram geitenkaas
4 plakjes ontbijtspek
peper, naar smaak
2 voorgekookte bieten
Bereiding:
Snij de rijpe avocado in tweeën, lepel hem uit de schil en snij in blokjes. Snij de voorgekookte bietjes in blokjes. Voeg de bietjes en avocado bij elkaar. Brokkel de geitenkaas erover en breng op smaak met peper. Leg tenslotte de gebakken ontbijtspek er op.
Tussendoor: 1 appel
Warme maaltijd: naar keuze
Tussendoor: 1 gekookt eitje met rookvlees en komkommer en tomaatjes

Zondag
Ontbijt: Champignonomelet: 2 eieren, 50 gram champignons, 1 eetlepel olijfolie of vloeibare margarine, 25 gram kaas, bijvoorbeeld mozzarella of ricotta of belegen kaas, geraspt, peper en zout
Tussendoor: 1 peer
Lunch: Tosti van 2 koolhydraatarme boterhammen met 30+ kaas en ham
Tussendoor: 1 schaaltje Optimel Griekse stijl
Warme maaltijd: 150 gram varkenshaas en minimaal 200 gram broccoli
Tussendoor: 20 gram ongezouten noten

 

 

 

NVD

Kwaliteitsregister Paramedici