Griekse salade

Griekse salade, het bekende recept met ijsbergsla, tomaat en komkommer.

Ingrediënten:
½ ijsbergsla
½ komkommer
2 tomaten
eventueel ui
2 eetlepels feta-blokjes
eventueel olijven
eventueel pijnboompitten
eventueel groene kruiden, zoals peterselie en bieslook
dressing: scheut olijfolie, scheut azijn (bijv. uit augurkenpot), mosterd
of andere dressing naar keuze

Bereiding:
Snij de ijsbergsla in dunne reepjes, de komkommer in plakjes en de tomaten in blokjes of partjes. Eventueel gesnipperde ui erbij. De feta overover verdelen en eventueel de olijven (groene met piment). De dressing maken door de ingrediënten goed de mengen en met een vork op te kloppen. Giet dit over de salade. Eventueel groene kruiden bovenop leggen. Eet smakelijk.

 

NVD

Kwaliteitsregister Paramedici