Glutenvrij recept met Quinoa en tonijn (of vegetarisch)

Quinoa, jullie hebben er vast al wel eens van gehoord..... De korrels bevatten veel eiwit, vitamines B2 en E en de mineralen ijzer, koper en magnesium. Quinoa is geen graan en is glutenvrij. Bij deze een recept.

QUINOA MET TONIJN
Ingrediënten voor 4 personen:
200 g quinoa
1 el olijfolie
1 ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (geperst)
70 g tomatenpuree (blik)
½ tl paprikapoeder
½ tl komijnpoeder
280 g tonijn (blik; op water; uitgelekt)
Vegetarisch kan door meer van de groenten te gebruiken
2 el kappertjes
250 g kerstomaten (gehalveerd)
1 bosje peterselie (grof gehakt)
zout en peper
Bereiding:
Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en fruit de ui en de knoflook ca. 1 minuut aan. Voeg de tomatenpuree, het paprikapoeder en het komijnpoeder toe en roer ca. 1 minuut door. Voeg de quinoa toe en meng alles goed door elkaar.
Spatel de tonijn, de kappertjes, de kerstomaten en de peterselie erdoorheen en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de quinoa over 4 borden.

 

NVD

Kwaliteitsregister Paramedici