Nieuws

Wat betekenen de laatste afspraken over COVID-19 voor onze praktijk?

Vanwege het Coronavirus hebben we sinds half maart alle consulten telefonisch of via beeldbellen moeten doen. Maar het is weer mogelijk via de normale consulten elkaar te spreken. De mogelijkheid voor consulten en adviezen via de telefoon of via beeldbellen blijven bestaan. Het kan in de toekomst mogelijk zijn dat we (tijdelijk) weer naar de eerste situatie terug moeten, maar dit laten wij u dan op tijd weten.

Consulten op de Praktijk

Met ingang van 1 juni zijn de consulten weer op de diverse spreekuurlocaties, dus face-to-face. Als u al een afspraak heeft gemaakt voor na 1 juni, dan is deze afspraak dus op locatie. Wanneer u het prettiger vind om het contact nog telefonisch te laten verlopen is dat ook mogelijk. Laat u het in dat geval aan ons weten, dan bellen wij u op de afgesproken tijd.

Als er op dit moment geen afspraak meer staat gepland, dan wordt hier binnenkort met u contact over opgenomen. Uiteraard mag u zelf ook altijd even bellen.

Huisbezoeken

Als er met u een huisbezoek is afgesproken dan kan dit met ingang van 1 juni doorgaan. Ook hier geldt dat we het consult telefonisch kunnen doen wanneer u hier de voorkeur aan geeft. Als er met u nog geen nieuwe afspraak is gemaakt voor een huisbezoek, dan zal u hier binnenkort over worden gebeld.

Indien er is afgesproken dat het consult aan de praktijk zal doorgaan, maar u of een huisgenoot heeft plotseling klachten gekregen aan de luchtwegen of u heeft koorts, geef dit zo snel mogelijk telefonisch door. Dan spreken we per telefoon alsnog door hoe het verder gaat.

Als Diëtistenpraktijk Almelo doen wij hard ons best om de kans op besmetting en daarmee verspreiding zo klein mogelijk te houden. Het is van groot belang dat we met elkaar deze maatregelen serieus nemen. In het kort betekent dit het volgende:

  • We schudden geen handen
  • We houden 1,5 meter afstand
  • Raak zo min mogelijk aan (bureau, weegschaal)
  • Hoesten en niezen in de ellenboog
  • Kom alleen en niet langer dan 5 minuten tevoren naar de afspraak

Dank u wel voor uw begrip.

Carla Reijndorp-de Waard - 06 1395 5096
Anneke Engelgeer-Bekius - 06 1266 0387
Anne Boerrigter-Kempers - 06 4191 2821

Contactgegevens van de praktijk:
Tel: 0546-546870     

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tips voor een gezonde weerstand met gezond eten en gezond leven

Hoe zorg je voor een goede weerstand?
Door gezond te eten, genoeg te slapen en regelmatig te bewegen, blijft je weerstand zo hoog mogelijk.
Met een goede weerstand is je lichaam beter bestand tegen ziekmakende bacteriën en virussen en word je minder snel ziek.
Mocht je toch ziek worden, dan herstel je sneller.

Welk soort eten helpt bij het versterken van de weerstand? 

Lees meer...

Gezondheidscentrum de Klokkenbelt is open

Gezondheidscentrum De Klokkenbelt heeft inmiddels de deuren geopend en is volop in bedrijf. Een feestelijke opening is voorlopig helaas niet mogelijk.

De spreekruimte van onze praktijk is ingericht en ziet er fraai uit.

We starten de consulten na 1 juni 2020 en nemen uiteraard alle voorzorgsmaatregelen in acht. Hopelijk kunnen we jullie hier snel verwelkomen.

 

Enkele redenen waarom het afvallen niet meer goed lukt

Minder eten, gezonder leven en wat vaker bewegen. Als je het zo stelt, lijkt afvallen heel goed te doen. Toch wil het wel eens voorkomen dat je ondanks alle goede voornemens, toch op je oude gewicht blijft hangen..

Ben jij al een tijdje bezig met een dieet, maar blijft het gewicht maar op hetzelfde aantal kilo's schommelen? Dan kan dat verschillende oorzaken hebben. Hieronder zetten we de meest voorkomende redenen van stilstaan tijdens het afvallen op een rij:

Lees meer...

Zout met zeewier. Een goede bron van jodium.

Heeft u besloten minder brood te eten, dan heeft dat als nadeel dat u het risico loopt dat de hoeveelheid jodium in uw voeding niet voldoende is.

Onderstaande Zilt zout bevat voor de helft zeezout en de helft zeewier. Daardoor is het een rijke jodiumbron.
Daarbij is dat ook goed voor de bloeddruk en het vocht vasthouden, omdat deze soort zout veel minder natrium bevat. Het is een smakelijke zout. Een aanrader. 

Lees meer...

NVD

Kwaliteitsregister Paramedici