weekmenu's

Lekkere recepten in de herfst

Voorbeelden van weekmenu’s Week 1 1. Rode kool (bijvoorbeeld diepvries 1 doos) met gekookte aardappelen en een runderhamburger (met jus van juszakje) en 1 à 2 eetlepels appelmoes 2. Nasi (van 200 gram kipfilet, 1/3 pak zilvervliesrijst en pakket nasigroenten) zelfgemaakte pindasaus zonder melk of van lactosevrije melk en en komkommersalade van ½ komkommer met citroensap en koriander(poeder) 3. Bloemkool (10 minuten gekookt in laagje water, nootmuskaat erop na het afgieten) en gekookte aardappelen met ongepaneerd vlees naar keuze (indien gehaktbal: zelfgemaakt gehaktballetje) bakken vloeibare margarine. 4. Gevulde paprika met zilvervliesrijst + rundergehakt/ui mengsel: zilvervliesrijst koken volgens beschrijving op verpakking, paprika paar minuten in kokend water leggen (in water scheutje olijfolie en beetje zout), dan uit laten lekken en in ovenschaal leggen . Vullen mengsel van geruld gehakt met gehaktkruiden (of zout en peper) en ui. Als het gaar is de rijst erbij. De gevulde paprika, afdekken met laagje verkruimelde (volkoren)beschuit en beetje margarine erop (. 20 minuten in oven van 200 graden Celsius) 5. Moten zalm (bijv. uit diepvries) met viskruiden bakken in olijfolie of vloeibare margarine. Dit eten met ovenfrites of gekookte aardappelen. En groenten als bijvoorbeeld gekookte sperziebonen of een salade. 6. Erwtensoep met tarwestokbrood en geschikt beleg, bijvoorbeeld kaas of paturain light (recept kan ook eventueel met pannenkoeken als toetje worden gegeten, maak dan volkorenpannenkoeken) 7. Haystacks van ongezouten tacochips, rundergehakt met tacokruiden en een eetlepel rozijnen, en zakje ijsbergsla (heel lekker met avocadosalade (zie recept website www.dietist-almelo.nl) Week 2 1. Ovenschotel van witte vis met lekkere groenten-laag erop naar keuze (in diepvries) met gekookte aardappelen of krieltjes en gekookte prei (met maizena gebonden in kookvocht) 2. Witlofsalade (witlofringen met 2 eetlepel rozijnen, manderijntje in stukjes en/of stukjes appel, sladressing en naar smaak een beetje knoflook(poeder)met jonge capucijners (of bruine bonen) en gekookte aardappelen en jus van zakje (of zelfgemaakt door margarine bruin te laten worden in kleine koekepan, daar een beetje melk bij en mee laten bruinen, daarbij wat ui en/of tomaat meebakken (of een scheutje curry). Op smaak maken met een beetje zout en peper of beetje bouillon. Even in laten koken en het is een lekkere jus. 3. Spaghetti Bolognese van volkoren spaghetti met griekse salade. Voor recept van Bolognesesaus, zie website www.dietist-almelo.nl. 4. Hutspot met rundervink en jus 5. Roerbakschotel met kipfilet en mihoen of rijst. (200 gram Kipfilet, pak van 400 gram roerbakgroenten en ½ pak mihoen, bereiding volgens verpakking) met bakje pindasaus 6. Broccoli met gekookte aardappelen en magere hamlap of haaskarbonade 7. Bietensalade met stukjes zure of zoute haring (bietensalade kan zelf worden gemaakt met gekookte aardappelen en bietjes (vers geraspt of uit pot) gekookt met stukjes ui en augurk. 2 eetlepels sladressing erdoor. De stukjes vis kunnen los of erdoorheen gedaan worden. Lekker met fijn gesneden ijsbergsla. Week 3 1. Linzensoep/-saus met zilvervliesrijst en griekse salade. Voor recepten zie website. 2. Spitskool (op smaak gemaakt met een eetlepel curry), met gekookte aardappelen en een rundervink (met jus) 3. Tagliatelli met zalm. Salade erbij naar wens, bijvoorbeeld tomatensalade of ijsbergsla/komkommer met olijfolie en citroensap ( 4. Boerenkool met runderrookworst en jus van zakje. Zie recept voor boerenkool. 5. mihoen met roerbakgroenten en kipfilet of runderknakworstjes, (voor recept zie website). Lekker met beetje zelfgemaakte pindasaus en komkommersalade en/of atjar) 6. Gebakken krieltjes met dopterwtjes en worteltjes en rundvleeslapje of kleine schnitzel. En appelmoes. 7. Pannenkoeken belegd met groentenmix (bijv. van tomaten, ui gebakken op smaak gemaakt met zout/peper) en een paar plakjes kaas. Of op de pannenkoek een mengsel van tonijn, gebakken groenten, e.d.

Koolhydraatarm weekmenu 2

Een voorbeeld van een week, met warme maaltijden, maar ook broodmaaltijden en tussendoortjes die minder suiker of zetmeel bevatten:

Lees meer...

Koolhydraatarm weekmenu 1

Een voorbeeld van een week, met warme maaltijden, maar ook broodmaaltijden en tussendoortjes die minder suiker of zetmeel bevatten:

Lees meer...

NVD

Kwaliteitsregister Paramedici